ПОДОВЕ

Току-що сте се върнали от работа. Изтощени сте от напрегнатия труд и искате качествена следобедна почивка. И тъкмо когато сте си легнали, съседът ви решава да мести мебели, а децата му да си играят в апартамента вместо на игрището. От този момент ежедневните проблеми минават на заден план заради нежелания звук (шум), който достига до дома ви.

Този шум е известен като ударен или структурен шум и неговото разпространение се свързва най-вече  с подовите конструкции. Как възниква ударният шум? По пода се стъпва, местят се мебели, падат и се удрят предмети, които създават ударен шум. След това шумът се пренася през пода към околните стени и по-нататък през конструкцията на обекта. По този начин се чува шум, генериран няколко етажа под или над жилището. Най-добрият начин зарешаване на проблема с ударния шум е като се прекъсне пътят на разпространение на шума при самия източник.

Решението е в изграждането на плаващи подове с каменна минерална вата

Плаващите подове са подове, които не лягат директно върху носещата конструкция, а са отделени от нея чрез звукопоглъщата изолация, намаляваща нивата на шума. Този слой се нарича плаваща маса, звуков абсорбатор или заглушаващ слой и най-доброто решение е да бъде от каменната минерална вата. Каменната вата притежава необходимата еластичност (действа като „амортисьор“ между замазката и носещата конструкция), а заедно с това е и топлоизолационен материал, което прави решението за изолацията на подовата конструкция 2 в 1.

Плаваща подова подова конструкция

Плаващата подова констукция се състои главно от твърда плоча (поддържаща подовия слой), върху която е поставен мек и гъвкав изолационен слой по цялата й повърхност. Степента на полезно действие на плаващата подова конструкция зависи преди всичко от гъвкавостта на изолационния слой.

Каменната вата за подова изолация е с високи яскостни характеристики. Тя поема постоянното натоварване от подовата конструкция и допълнителните натоварвания при използване на помещенията. Заедно с това, благодарение на влакнестата си структура, каменната вата абсорбира ударния шум, осигурявайки висококачествена звукова защита.


Повече Продукти 

ПРИЛОЖЕНИЯ

Покрив
Преградни стени
Под на таван
Окачен таван
Подове

Последвайте ни